Vladavina retrogradnog Neptuna do kraja godine donosi: Biće teško, ali…

Vladavina retrogradnog Neptuna do kraja godine donosi: Biće teško, ali…


Dana 21. juna, Neptun počinje da se kreće retrogradno u Ribama. Kretaće se retrogradno do 27. novembra.

Retrogradni Neptun je vrlo čest. Međutim, dolazi s dozom karmičke reperkusije. Neptun nastoji da aktivira naše eskapističke tendencije. I tako, ako smo imali loš prošli život, pun mučenja i sramote, Neptun će nam doneti potrebu da pobegnemo od toga. To je neka vrsta ublaživača bola jer postoje određene duhovne boli koji se zaglavljuju u našoj DNK.

Retrogradni Neptun u tranzitu obično traje oko 160 dana svake godine. Ipak, uticaj je u ovom slučaju mnogo manji u poređenju s unutrašnjim planetama.

Retrogradni tranzit Neptuna može rezultirati internalizacijom teskobe dok se suprotstavljamo stvarnosti. Stvarnost je često razočaravajuća i učiniće da se osećate kao da su vam snovi upropašćeni.

Možda ste verovali u pravu ljubav, ali sada morate prihvatiti da je to fantazija. Što više bežite od istine, to će vas više šokirati kada vas sustigne.

Može biti još bolnije ako ste koristili alkohol ili droge kao sredstvo za beg. Samo retrogradno kretanje učiniće da shvatite svoju krivicu. To sve čini još bolnijim.

Možda će se dogoditi nešto što će podstaknuti neko staro bolno sećanje. Neptun može napredovati tako što će napraviti žrtvu od vas, ali retrogradno kretanje čini da shvatite svoju grešku.

Možete se osećati teskobno i poniženo. Zbog internaliziranja tog straha, na kraju ćete se povući iz društva i postati usamljenik. Savetovanje i knjige samopomoći mogu biti od pomoći tokom ove faze.

Čak se i vaše fobije mogu ponovo pojaviti i postati moćnije. Ako se osećate bolesno – potražite drugo mišljenje. Postoje šanse za pogrešnu dijagnozu tokom tog razdoblja.

Saturn sekstil Neptun – Tokom ovog aspekta bićete puni samopouzdanja i vere u sebe. Idite pravim putem, budite mudri i nemojte koristiti prečice. Možda ćete morati da se malo žrtvujete, ali to će vam pomoći na duge staze.

Razumete sva ograničenja koja imate – radite unutar njih. Budite razumni u načinu na koji pristupate stvarima u životu.

Jupiter kvadrat Neptun – Preispitivaćete sebe. Tokom ove faze nemojte biti previše optimistični. Isto tako, nemojte bežati od realnosti i upuštati se u kockanje, koristiti alkohol ili opijate. Verujte svojim voljenima i njihovim savetima.

Ipak, doza stvarnosti koju Saturn sekstil Neptun donosi oduzetće malo iluzije koju Jupiter donosi. Verujte.

izvori: atma/luftika


Related posts